Over Wulder

DE SITE is nog volop in opbouw !!

Kom regelmatig eens terug voor de laatste nieuwigheden!


Tot gauw!

••

Manifest van een Wulderling


 

W   Wij daar hoort iedereen bij


U    Ulder, gulder, wulder: we schrijven samen dit verhaal


L    Lokale initiatieven hebben een voetje voor


D    Duurzaam duurt het langst


E    Exploreer, experimenteer, exposeer talent


R    Respect is ons fundament


Inloop  do & vr van 10u tot 17u

           za & zo van 14u tot 18u 

           (of als u licht ziet branden)


OVER


WULDER


GALERIE WULDER


Watte ?


Galerie Wulder is een sociaal-culturele trefplek van ontmoetingen en kleine alternatieven, waar mensen samenkomen om zich op één of andere manier in te zetten voor onze maatschappij en zo actief burgerschap te praktiseren.


Onze trefpunten zijn:

  • GOESTING
  • DIVERSITEIT
  • COMMUNITY ART
  • INNOVATIE EN CREATIVITEIT
  • LOKALE ALTERNATIEVEN
  • SOCIALE ENGAGEMENTEN
  • DUURZAME ONTMOETINGENEen fictieve vrijdagmiddag in

Galerie Wulder biedt ruimte aan verenigingen en burgers om samen creatieve alternatieven uit te bouwen voor onze stad.


We starten onze virtuele droomreis door dit pand aan de zwarte dubbele deur die staat wagenwijd open. Binnen heerst er een aangename drukte.  Op verschillende tafeltjes van deze gezellig ingerichte trefplek, ligt een 'Wordelieèst va Sinnekloas', naast het boekje ‘Gratis geluk om te geven en te ontvangen’ van Anke Van Eeckeren. Ieveranst weerklinkt een gidderas (of twee, drei).  Ze genieten van nen gratis mocktail ontvangen via hun Oh-kaart. Elke dag is er een lekker bordje zoet of een origineel hartig bordje te verkrijgen.  Verder is de Galerie  gespecialiseerd in zeer lekkere non-alcoholische drankjes.  Alcohol wordt er  niet verkocht, er zijn genoeg gezellige plaatsjes op wandelafstand waar dat wel kan.   


Er staan vrijwilligers van het Boekenruilrek aan het boekenrek. Er is ook een geef/neem kast. Er liggen flyertjes van Lets Sint-Niklaas met enkele leuke activiteiten. In de zaal achteraan heerst er wat zenuwachtigheid. Het is open repetitiemoment voor het  maandelijkse vrije podium van zaterdagavond, met onder andere Out Of My Box en enkele pupillen van de Rockstal die hun talent komen showen. Boven in de galerie zijn een aantal bezoekers de nieuwe kunstwerken aan het bekijken. Ja, echte kunst en betaalbaar, want te huur voor iedereen, met sociaal tarief in de artotheek van Galerie Wulder. Voor de artotheek wordt er samengewerkt met Kunst in Huis. Intussen wordt er een tafel klaargezet voor het maandelijks potluckbuffet.


Een aantal bezoekers van de Galerie, noem ze gerust Wulderlingen, heeft de Critical Mass terug in het leven geroepen. Na afloop van de fietstocht is er een potluckbuffet in Galerie Wulder, waar nieuwe plannen kunnen gesmeed worden of er mooie fietsroutes worden uitgewisseld.  De barmedewerkers, vrijwilligers en werknemers van het sociale economieproject, staan paraat.  Er komt er een groepje mensen binnen die een ontspannen Yogalesje hebben gevolgd bij een Letser. Ook zij sluiten aan bij de Potluck. Na afloop van de Potluck wordt de overschot opgehaald door VLOS. Volgende week is het Afghaanse cultuuravond in Galerie Wulder, in samenwerking met VLOS en Bonangana.


DIT IS EEN FICTIEF SCENARIO! ER STAAN ENKELE GEKENDE ORGANISATIES BIJ, DIE WE NOG NIET HEBBEN KUNNEN CONTATEREN, MAAR DAT STAAT ABSOLUUT OP ONS TO DO LIJSTJE! ALS JE GRAAG DE NAAM VAN JOUW VERENIGING OF ORGANISATIE WIL INPASSEN, GRAAG! NEEM CONTACT MET ONS OP!

Copyright. All Rights Reserved

TREFPUNT voor


Goesting

Diversiteit

Community art

Innovatie en creativiteit

Lokale alternatieven

Sociale engagementen

Duurzame ontmoetingenwww.galeriewulder.be

Get in Touch


 

Ankerstraat 14 - 16

9100 Sint-Niklaas

 

 

Email: galeriewulder@gmail.com

 

0486 20 82 73

 

BE60 0018 4495 6770 zichtrekening


BE84 0359 9287 4459 spaarrekening