Over Wulder

GALERIE WULDER

Watte ?

Galerie Wulder is een sociaal-culturele trefplek van ontmoetingen en kleine alternatieven, waar mensen samenkomen om zich op één of andere manier in te zetten voor onze maatschappij en zo actief burgerschap te praktiseren.


Onze trefpunten zijn:

  • GOESTING
  • DIVERSITEIT
  • COMMUNITY ART
  • INNOVATIE EN CREATIVITEIT
  • LOKALE ALTERNATIEVEN
  • SOCIALE ENGAGEMENTEN
  • DUURZAME ONTMOETINGENManifest van een Wulderling

 

W   Wij daar hoort iedereen bij

U    Ulder Unieke talenten ontdekken

L    Lokale talenten en initiatieven verbinden

D    Diversiteit en duurzaamheid eren en leren

E    Exploreer, experimenteer, exposeer talent

R    Ruimte met respect voor alles en iedereen

Copyright. All Rights Reserved

••

Laatste week in de Ankerstraat!

 BASSta open   wo 12/06  -  do 13/06  

                           van 10u tot 18u

                      vr 14/06 GESLOTEN

                      za 15/06   van 18u tot 22u            

                      zo 16/06   van 14u tot 22u           

 Hou onze Facebookpagina in de gaten!OVER

WULDER

Een fictieve vrijdagmiddag in

Galerie Wulder biedt ruimte aan verenigingen en burgers om samen creatieve alternatieven uit te bouwen voor onze stad.

We starten onze virtuele droomreis door dit pand aan de zwarte dubbele deur die staat wagenwijd open. Binnen heerst er een aangename drukte.  Op verschillende tafeltjes van deze gezellig ingerichte trefplek, ligt een 'Wordelieèst va Sinnekloas', naast het boekje ‘Gratis geluk om te geven en te ontvangen’ van Anke Van Eeckeren. Ieveranst weerklinkt een gidderas (of twee, drei).  Ze genieten van nen gratis mocktail ontvangen via hun Oh-kaart. Elke dag is er een lekker bordje zoet of een origineel hartig bordje te verkrijgen.  Verder is de Galerie  gespecialiseerd in zeer lekkere non-alcoholische drankjes.  Alcohol wordt er  niet verkocht, er zijn genoeg gezellige plaatsjes op wandelafstand waar dat wel kan.   


Er staan vrijwilligers van het Boekenruilrek aan het boekenrek. Er is ook een geef/neem kast. Er liggen flyertjes van Lets Sint-Niklaas met enkele leuke activiteiten. In de zaal achteraan heerst er wat zenuwachtigheid. Het is open repetitiemoment voor het  maandelijkse vrije podium van zaterdagavond, met onder andere Out Of My Box en enkele pupillen van de Rockstal die hun talent komen showen. Boven in de galerie zijn een aantal bezoekers de nieuwe kunstwerken aan het bekijken. Ja, echte kunst en betaalbaar, want te huur voor iedereen, met sociaal tarief in de artotheek van Galerie Wulder. Voor de artotheek wordt er samengewerkt met Kunst in Huis. Intussen wordt er een tafel klaargezet voor het maandelijks potluckbuffet.


Een aantal bezoekers van de Galerie, noem ze gerust Wulderlingen, heeft de Critical Mass terug in het leven geroepen. Na afloop van de fietstocht is er een potluckbuffet in Galerie Wulder, waar nieuwe plannen kunnen gesmeed worden of er mooie fietsroutes worden uitgewisseld.  De barmedewerkers, vrijwilligers en werknemers van het sociale economieproject, staan paraat.  Er komt er een groepje mensen binnen die een ontspannen Yogalesje hebben gevolgd bij een Letser. Ook zij sluiten aan bij de Potluck. Na afloop van de Potluck wordt de overschot opgehaald door VLOS. Volgende week is het Afghaanse cultuuravond in Galerie Wulder, in samenwerking met VLOS en Bonangana.


DIT IS EEN FICTIEF SCENARIO! ER STAAN ENKELE GEKENDE ORGANISATIES BIJ, DIE WE NOG NIET HEBBEN KUNNEN CONTATEREN, MAAR DAT STAAT ABSOLUUT OP ONS TO DO LIJSTJE! ALS JE GRAAG DE NAAM VAN JOUW VERENIGING OF ORGANISATIE WIL INPASSEN, GRAAG! NEEM CONTACT MET ONS OP!

TREFPUNT

voor

Goesting

Diversiteit

Community art

Innovatie en creativiteit

Lokale alternatieven

Sociale engagementen

Duurzame ontmoetingenwww.galeriewulder.be

Get in Touch

 

Ankerstraat 14 - 16

9100 Sint-Niklaas

 

 

Email: galeriewulder@gmail.com

 

0486 20 82 73

 

BE60 0018 4495 6770 zichtrekening


BE84 0359 9287 4459 spaarrekening