Pand

We waren klaar voor 2.0 & 2020 en toen was er COVID-19...

adres GalerieWulder

Onze ruime infrastuctuur biedt ook ruimte aan ulder ! Ontdek welke ruimtes je kan huren !  

Onder de naam 'Galerie Wulder is het mooie art-deco winkelpand in de Ankerstraat is gedurende een kleine 9 maanden een openbare  & publieke ruimte geworden. 


Zo hebben velen onder jullie kunnen genieten van de prachtige art-deco architectuur en de unieke akoestiek!

We hebben maar liefst 6 Expo's kunnen houden, er zijn tal van activiteiten, optredens en bijeenkomsten gehouden!


De nieuwe eigenaars van het pand hebben eigen plannen met deze locatie dus besloten we om ons anker te lichten.


We vonden een plek die nog beter geschikt is om helemaal Galerie Wulder te worden. Nog centraler, met veel ruimte voor expo's en workshops, een verborgen tuin en een oud koetshuis!

Twee panden met een rijke geschiedenis, één plek waaruit we zijn ontstaan en één plek die nu al voelt als onze thuishaven, waar we samen mé ulder aan willen blijven bouwen

Galerie Wulders

nieuwe thuishaven

01/07/2019 - vur altijd en nen dag


De gevel van Stationsstraat 30 is vermoedelijk van begin jaren '70.  Het statige gebouw ernaast, huisgevel nr 26-28 datereert vermoedelijk van de tweede helft van de 19e eeuw. Achter deze gebouwen ligt een prachtige tuin met een koetshuis. De projectontwikkelaar ISTATE, momenteel eigenaar beide percelen, heeft plannen voor nr 26-28. Dankzij onze centrummanager is Galerie Wulder tot een overeenkomst gekomen met ISTATE. Galerie Wulder sloot een koopbelofte af voor het gebouw Stationsstraat 30, met het grootste deel van de tuin en het volledige achterliggende koetshuis. Dankzij de vervroegde ingenotstreding konden wij onmiddelijk van ons oud pand naar dit nieuwe pareltje trekken. 

De BASStaBAR blijft gesloten tot de regering het licht op groen zet voor de Horeca!

Ook voor onze andere activiteiten wachten we op meer nieuws en groen licht!

De volledige benedenverdieping van ons nieuwe pand wordt den BASSta, de plek waar je moet zijn voor verbindende ontmoetingen, een gezellige warme babbel en waar je kan genieten van heerlijke alchoholvrije dranken.


Op de eerste verdieping hebben we onze Balkonzaal en Deurdedeurruimte ter beschikking voor workshops, lezingen en lichaamswerk (yoga, Thai Chi, QiQong,...) Er is ook een keuken met volledige bar te beschikking.De traphal zal dienst doen als exporuimte.


Op de tweede verdieping zijn er voorlopig 4 kamers. De Effenaf plek is een kamer voor 1 op 1 coaching, gesprekken of behandelingen. Daarnaast de Vanveur Töop, een vergaderruimte met beamer voor 14 tot 16 personen. Dan hebben we nog de Ginterachter en de Vanachter met respectievelijk 6 en 4 rustgevende werkplekken/studeerplekken.  


Dan is er ook nog een zolder die later, na installatie van een vast trap ook voor workshops en lezingen zal kunnen gebruikt worden. En misschien is daar ook nog een mogelijk dakterras.


En last but not least, onze tuin met koetshuis. De tuin ligt in het verlengde van Den BASSta en zal regelmatig als buitenterras gebruikt worden. Maar er kunnen ook workshops in onze tuin doorgaan.  Het koetshuis willen we renoveren tot een polyvalente artistieke ruimte met atelier, sanitair blok én op de tweede verdieping ruimte voor groepslogement.  

Vitrineviewzomer2019
GevelMaart
GevelEvaZij
legevitrineseptember2019
deur Galerie Wulder Stationsstraat 30
20190719_165811
20190719_165845
20190719_170343
20190719_165814
20190720_095957_edited1

Ontdek het pand verdiep per verdiep:

VerdiepNul
VerdiepEenPlusTerras
VerdiepEen
VerdiepTwee
VerdiepZolder

Sfeerbeelden Wuldertuin

            &    Koetshuis

Galerie Wulders

vertrekhaven

6/10/2018 - 19/06/2019


Het interieur van de winkelruimte is sinds 1929 uitgewerkt in art-decostijl met neoclassicistische inslag, vermoedelijk naar ontwerp van architect Leander Waterschoot.  De begane grond sinds 1954 uitgewerkt als open galerij, in samenpraak met de stad voor een betere verkeersveiligheid voor de voetgangers. De galerij bestaat uit vijf licht vooruitspringende  middentraveeën en rechthoekige bovenvensters. Het houtwerk werd bewaard.

Dit is een tijdelijke site ontworpen door Debby Vercauteren -  Ergens na pasen 2020 komt de nieuwe site er aan!