Wie zijn Wulder

1ste Wulderraad zondag 22 maart om 15u ! Iedereen Welkom !

                   

BASStaBar dagelijks OPEN

zondag - maandag - dinsdag - woensdag 12u tot 18u

donderdag & vrijdag 10u tot 18u

zaterdag 14u tot 18u


21/03 tot 22/03 Ontdek ULDER plek  - Spring in diversiteit 

                        

Wulder zijn de begosterlingen ofterwel de eerste wulderlingen. Samen hebben wij beslist om het idee van een sociaal-culturele trefplek voor iedereen, helemaal uit te werken en vorm te geven. Wat ons, begosterlingen, verbind is onze liefde voor mensen en kunst, ons idealisme en onze wens om vanuit onszelf en onze eigen talenten een waardevolle bijdrage te leveren om een fijnere maatschappij te creëren. Een wereld waarin we elk talent van elke mens waarderen en kunnen laten groeien.

De Begosterlingen

De eerste Wulderlingen

Debby (40) is de trotste mama van twee prachtige dochters en de echtgenote van een geduldige en verdraagzame man. Ze houdt niet van hokjesdenken en keuzes maken in kunstvormen of engagementen. Want kiezen is verliezen, toch? Als je haar in een hokje wil stoppen, doe dan maar het hokje van kunstzinnige sociaal-activiste. Want dat zijn haar twee grote passies,  mensen en kunst. Ze gelooft in de groeikracht van mensen als hun talent wordt gewaardeerd.  Centraal in alles wat ze doet staat ook het leren door beleving. Ze geniet enorm van het proces om samen met mensen op zoek te gaan naar een gemeenschappelijke artistieke taal om een maatschappelijk probleem aan te kaarten. Daarom richtte ze de sociaalartistieke werking SINTEL op. Oh ja, ze gelooft in sprookjes 😉

Arno (40) is die geduldige en verdraagzame man, die zijn echtgenote altijd weer met de voetjes op de grond weet te zeten, maar toch haar dromen en plannen volop ondersteund, mits de juiste analyses én keuzes. Zo wist hij zelf al van jongs af aan dat hij bio-ingenieur in de bosbouw wilde worden. Door goede planning en ongelofelijke inzet en vooral zijn sterk wilskracht is dat gelukt. De ecologie en duurzaamheid aandachtig verkleind hij de voetafdruk van zijn gezin door zelf groenten te verbouwen in het volkstuintje en zo weinig mogelijk de wagen te gebruiken.

Bert (44) is zanger, acteur, ervaren barman en ervaringsdeskundige in middelenmisbruik. Deze sociale en aimabele man kent als geen ander het belang van zelfwaardering en ondersteuning door een netwerk. Zijn studies orthopedagogie ziet hij als een kans om nog meer zicht te krijgen op wat mensen drijft.  Gedreven als hij zelf is, wil hij graag zijn ervaringen delen met anderen zodat die kunnen leren van het pad dat hij volgde, en er al dan niet een voorbeeld aan nemen. Eigen aan een levenspad is dat het soms andere wendingen kan nemen. Een nieuwe liefde en projectwerkingen leidden Bert af van het pad van Galerie Wulder. Alle succes en geluk onderweg en dat onze paden nog mogen kruisen!

Marijke (45) is de fiere mama van 2 tienerzonen. Al vele jaren aan het roer van een eenoudergezin, met het hoofd in de wolken en de voeten stevig op het dek, laveert ze door soms woelig water. Ze is een creatieve duizendpoot, vindingrijk en nieuwsgierig. Als diversiteitscoach gaat ze samen met mensen op zoek naar de kracht van het verschil voor de uitbouw van een duurzame samenleving. Inclusie vanuit gelijkwaardigheid staat centraal in haar Diversiteitsacademie. Verbinden is haar favoriete werkwoord! Ze is een ervaren procesbegeleider, werkt graag met groepen en houdt ervan complexe uitdagingen om te zetten in vernieuwende oplossingen. Intussen heeft ze het schip verlaten om zich meer de kunnen toeleggen op de Diversiteitsacademie. We wensen haar een behouden vaart!

Sintel en de diversiteitsacademie zijn beide organisaties waar de kracht diversiteit centraal staat.

 

De Diversiteitsacademie begeleid en ondersteunt professionelen om diversiteit aan de boren als een krachtbron voor groei en innovatie.

 

De werking van sociaalartistieke organisatie SINTEL richt zich op een brede sociale mix van mensen die de diversiteit van die mix gebruiken om artistiek te evolueren en samen te groeien.